Καλώς ήρθατε στη 1η Ακαδημία Χορού Bollywood στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@bollywoodacademy.gr

Διπλώματα Χορού

Become a Bollywood Dance Teacher!

Η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα προσφέρει Δίπλωμα Χορού, ώστε να γίνεις Πιστοποιημένος Δάσκαλος Χορού Bollywood σε Ελλάδα και εξωτερικό!
Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, έχετε επίσης την ευκαιρία να επιλεγείτε ως μέλος της επαγγελματικής ομάδας της Ακαδημίας, όπου θα συμμετέχετε σε εταιρικές εκδηλώσεις, Διεθνή Φεστιβάλ Χορού, Τηλεόραση, γαμήλιες δεξιώσεις και άλλου είδους εκδηλώσεις μεταξύ άλλων. Η επιλογή των χορευτών γίνεται καθαρά με βάση την πειθαρχία, τις χορευτικές τους ικανότητες και το πνεύμα συνεργασίας.
Από το 2015, η Ακαδημία έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει πάνω από 35 δασκάλους που διδάσκουν, ερμηνεύουν και μεταδίδουν τη χαρά του χορού Bollywood σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Πως αποκτάται το Δίπλωμα Χορού

Διάρκεια

Ένας μαθητής πρέπει να περάσει από 450 ώρες εκπαίδευσης, σε μια περίοδο 3 ετών για να δικαιούται να συμμετάσχει στις Τελικές εξετάσεις του Διπλώματος Χορού.
Σημείωση: Οι επαγγελματίες χορευτές σε οποιοδήποτε άλλο είδος χορού, που εγγράφονται για αυτό το Δίπλωμα ενδέχεται να μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις νωρίτερα, με βάση τη διακριτική ευχέρεια των δασκάλων, δηλαδή, μπορούν να πάρουν τα πτυχία τους σε λιγότερο από 450 ώρες εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση

Οι 450 ώρες περιλαμβάνουν:

  1. Εβδομαδιαία μαθήματα: Η Ακαδημία παρέχει έως και 6 ώρες εβδομαδιαίων μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων του χορού Bollywood και του Ινδικού Κλασικού χορού Bharatanatyam. Πρέπει να εγγραφείτε τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα ανάλογα με το πρόγραμμά σας.
  2. Διμηνιαία Εντατικά Σεμινάρια: Αυτά τα εργαστήρια προσφέρονται από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Άννα Δημητράτου και τον Χορογράφο Sumon Rudra κάθε δύο μήνες, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία, τεχνική και χορογραφία, αποκλειστικά για τους μαθητές του Διπλώματος. Οι μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τα εντατικά training τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Θα λαμβάνετε πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου.
MASTERCLASSES

Εκτός των εβδομαδιαίων μαθημάτων, οι υποψήφιοι δάσκαλοι πρέπει να παρακολουθήσουν Masterclasses και Σεμινάρια Χορού στο Μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ινδικού Χορού: το Bollywood & Multicultural Dance Festival (BMDF), που διοργανώνεται από την Ακαδημία, στο ιστορικό θέατρο Δόρα Στράτου, κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Έχετε την ευκαιρία να μάθετε από διεθνείς δασκάλους από όλο τον κόσμο μέσω των τουλάχιστον 10 σεμιναρίων και Masterclasses, όπου περιλαμβάνονται πληθώρα ινδικών χορευτικών μορφών. Πρέπει να παρακολουθήσετε όλα τα Masterclass μέχρι και την χρονιά που θα δώσετε εξετάσεις. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πάντα πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Τελικές εξετάσεις
  • Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Bollywood.
  • Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την προαναφερθείσα εκπαίδευση, θα πρέπει να παρουσιαστούν για την εξέταση μπροστά σε επιλεγμένο πάνελ διεθνούς φήμης δασκάλων, που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.
  • Πρέπει να διαγωνιστούν στην κατηγορία Professional του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού Bollywood εκείνη τη χρονιά.
  • Πρέπει να συμμετέχουν στα δύο show του Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια όλης της εκπαίδευσής τους.
  • Οι υποψήφιοι δάσκαλοι θα εξεταστούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
  • Πρέπει να δημιουργήσουν μια δική τους χορογραφία 2-3 λεπτών την οποία θα εκτελέσουν στις εξετάσεις.
  • Οι μαθητές που πέρασαν θα λάβουν το Δίπλωμα Χορού σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών την ίδια χρονιά.
300

Shows

1000

Μαθητές

35

Διπλωματα