Καλώς ήρθατε στη 1η Ακαδημία Χορού Bollywood στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@bollywoodacademy.gr

Γνωρίστε τους δασκάλους μας

Άννα Δημητράτου

Καλλιτεχνική Διευθύντρια - Δασκάλα Bollywood Dance

Η Άννα Δημητράτου είναι Ηθοποιός, Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Bollywood και Ανατολίτικων χορών, Ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood Dance στην Ελλάδα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Artistic Studio Oriental Expression και Διοργανώτρια του μοναδικού Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα. Είναι επίσης, Πρόεδρος του “Oriental Expression Awards” που διοργανώνει κάθε χρόνο Διεθνείς Διαγωνισμούς Χορού. Η Άννα διδάσκει σεμινάρια Bollywood σε όλο τον κόσμο, και υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα Δασκάλα που προσκλήθηκε στην Ινδία για να διδάξει σε Πανεπιστήμια, Κολλέγια και Σχολές Χορού, καθώς και να χορέψει σε διάφορα επαγγελματικά show. Είναι, επίσης, η ιδρύτρια της μεγαλύτερης επαγγελματικής χορευτικής ομάδας Bollywood στην Ελλάδα. Με την ομάδα της έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελληνική τηλεόραση και έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς της εκπομπής «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2017» και είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες στον κόσμο, που έχουν φτάσει μέχρι και τον τελικό του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2022». Παράλληλα, έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα “Be a Bollywood Dance Professor” μέσω του οποίου προσφέρει επαγγελματικά διπλώματα, σε συνεργασία με ξακουστούς Ινδούς Master Teachers. Μην χάσετε την ευκαιρία να μάθετε από μία από τις πιο καταξιωμένες δασκάλες χορού στην Ελλάδα!

Sumon Rudra

Creative Manager - Δάσκαλος Bollywood Dance

Ο Sumon Rudra είναι Ινδός δάσκαλος χορού χορευτής και Χορογράφος που δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Κατέχει δύο διπλώματα στον Σύγχρονο Χορό και είναι ο πρώτος Ινδός χορευτής που έλαβε Επαγγελματικό Δίπλωμα Σύγχρονου Χορού από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, το 2017. Εκτός από τον Σύγχρονο Χορό εξειδικεύεται στο Bollywood Dance. Εισήγαγε τον χορό Bollywood στο “So You Think You Can Dance Greece” και χορογράφησε για τους Ημιτελικούς και το μεγάλο Φινάλε του συγκεκριμένου Show. Μαζί με την Άννα Δημητράτου και την επαγγελματική ομάδα της 1st Bollywood Dance Academy Greece, ήταν το πρώτο γκρουπ χορού Bollywood, που κατάφερε να περάσει στους Ημιτελικούς του «Ελλάδα έχεις Ταλέντο 2017» και είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες στον κόσμο, που έχουν φτάσει μέχρι και τον τελικό του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2022». Ο Sumon διδάσκει και χορογραφεί Σύγχρονο Χορό και Bollywood σε διάφορες σχολές χορού στην Αθήνα. Επίσης, ταξιδεύει συνεχώς ως δάσκαλος, χορευτής και κριτής σε διαγωνισμούς, σε διάφορα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Έχει ήδη διδάξει περισσότερα από 100 σεμινάρια σε πάνω από 30 πόλεις διεθνώς.

Κλεονίκη Καραχάλιου

Δασκάλα Bharatanatyam

H Κλεονίκη Καραχάλιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά και Ινδικό κλασικό χορό στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ινδία. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Λαμπέτη ,το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Μορφές Έκφρασης και το θέατρο Στούντιο Μαυρομιχάλη. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με την ομάδα Artika παίζοντας σε θεατρικές παραστάσεις για παιδιά βρεφικής-νηπιακής ηλικίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη και την ηθοποιό και θεατρολόγο Ελένη Καραγιώργη, σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής C. ORFF με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη και με τη μουσικό Μαρία Φιλιάνου στο Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάριο χορού για βρέφη και νήπια με τη χορεύτρια και χορογράφο Βιτόρια Κοτσάλου. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική στις Μορφές Έκφρασης (2007-2014), στο Ωδείο Athenaeum (2014-2016), στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών Λίας Δελημιχάλη στην Σαλαμίνα (2014-σήμερα), στο νηπιαγωγείο Φιλαράκια (2015-σήμερα), στον παιδικό σταθμό Χαρούμενα Πρωινά (2016-σήμερα). Παράλληλα, διδάσκει Ινδικό χορό στη 1st Bollywood Dance Academy Greece (2014-σήμερα) και στον πολυχώρο της Αyurveda Hellas (2017-2018).

Ραφαέλλα Κωνσταντοπούλου

Δασκάλα Bollywood Dance

Η Ραφαέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε πρώτη επαφή με τον χορό ήρθε στην ηλικία των τεσσάρων ξεκινώντας μπαλέτο. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό κατακτώντας Πανελλήνιες και Διεθνείς διακρίσεις στον χώρο, στον οποίο ανέλαβε και ρόλο προπονήτριας. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με διάφορα είδη χορού όπως σύγχρονο, Commercial, high heels, Bharatanatyam και oriental. Η ενασχόλησή της με το Bollywood ξεκίνησε το 2017 στην 1st Bollywood Dance Academy Greece όπου παρακολούθησε πληθώρα μαθημάτων με την Άννα Δημητράτου, τον Sumon Rudra και την Κλεονίκη Καραχάλιου καθώς επίσης και σεμινάρια με καταξιωμένους στον χώρο χορευτές και χορογράφους (Άννα Δημητράτου, Sumon Rudra, Naz Choudhury, Carolina Rubio, Kleoniki Karahaliou, Kinga Malec, Lavesh Pritmani, Pavan Prasad κ.α.) Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην 1st Bollywood Dance Academy Greece, όπου το 2022 απόκτησε το δίπλωμά της. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά show (Ελλάδα Έχεις Ταλέντο) και τηλεοπτικές εκπομπές (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση, Πρωινιάτικα, Έλα Χαμογέλα κ.α.) καθώς επίσης και σε διάφορα Video Clip γνωστών Ινδών τραγουδιστών. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία της χορεύοντας για τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Modi.

Άννα Νικολουδάκη

Δασκάλα Bollywood Dance

Η Άννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε τον χορό με μαθήματα λάτιν, hip-hop & oriental για 2 χρόνια. Έπειτα έγινε μέλος της 1ης Ακαδημίας Bollywood Dance το 2018, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Άννα Δημητράτου και Sumon Rudra. Συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα κλασσικού ινδικού χορού Bharatanatyam με την Κλεονίκη Καραχάλιου από το 2019. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καταξιωμένους Ινδούς και Ευρωπαίους χορευτές όπως τους Hemant Devara, Shampa Gopikrishna, Kumar Sharma, Kinga Malec, Chase Constantino κ.α. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της επαγγελματικής ομάδας της Ακαδημίας και συμμετέχει σε εκδηλώσεις, γαμήλια show και flashmob. Το 2022 απέκτησε το δίπλωμά της ως δασκάλα Bollywood. Το 2023 κέρδισe με το ντουέτο Thumka Queens την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του 9ου Φεστιβάλ Bollywood & Πολυπολιτισμικών Χορών με δική της χορογραφία, στην κατηγορία group of the year.

Ελισάβετ Δακουτρού

Δασκάλα Μπαλέτου

Η Ελισάβετ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου σε μικρή ηλικία. Ξεκινάει τις σπουδές της στον κλασικό και σύγχρονο χορό και το 2006 αποφοιτά από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη. Στη συνέχεια της πορείας της ανακαλύπτει και το Fusion bellydance παρακολουθώντας αμέτρητα σεμινάρια από Έλληνες και ξένους δασκάλους. Διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό από το 2006 και fusion bellydance από το 2015 έως σήμερα ενώ παράλληλα χορεύει και χορογραφεί συμμετέχοντας σε πολυάριθμα φεστιβάλ και παραστάσεις. Επίσης, συνεχίζει την χορευτική της εξέλιξη παρακολουθώντας εντατικά σεμινάρια και στο εξωτερικό όπως το Trinity Laban Dance summer school στο Λονδίνο. Στόχος της όταν διδάσκει είναι να προάγει την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα των μαθητών χτίζοντας παράλληλα δυνατή τεχνική και καλλιτεχνικότητα.